Wedding Crashers (2005)

Alla som letar efter något kul och grovt att skratta åt bjuds här på sommarens komedi! En annorlunda äktenskapsfilm med en titel som lockar båda könen. Regisserad av David Dobkin visar Wedding Crashers Owen Wilson och Vince Vaughn i deras komiska esse.
Singelkillarna John Beckwith (Owen Wilson) och Jeremy Klein (Vince Vaughn) är skilsmässoadvokater och vänner som delar intresset för en alldeles speciell vårhobby – att våldgästa bröllop. Mottot är att träffa och ragga upp kvinnor som blir alldeles till sig enbart vid tanken på äktenskap.

Mot slutet av en framgångsrik säsong nästlar de sig in på Washingtons societetsbröllop nummer 1 under året. John och Jeremy bestämmer sig snabbt för vilka kvinnor som ska bli deras nästa offer – brudtärnorna Claire (Rachel McAdams) och Gloria (Isla Fisher)Cleary. Under den överdådiga mottagningen lyckas Jeremy framgångsrikt genomför sin plan på att förföra Gloria medan Johns framfart hindras av Claires fånige pojkvän Sack (Bradley Cooper). Men den här gången har John åkt dit på riktigt och blivit intresserad av sitt offer Claire…

Wedding Crashers är ett äktenskap som knakar i fogarna men känns förvånansvärt fräsch. Det är när filmen lägger mer krut på Wilson-romansen som festen stillar. Helgjutenheten kunde ha skärps till när äktenskapet kraschar mot slutet och blir lite väl segt när romansen får mer utrymme i form av tröttsamma montage, men filmen räddas av det originella temat. En komedi är för lång när den närmar sig två timmar.
Owen Wilson och Vince Vaughn skapar tillsammans ett genuint komiskt filmpar, som med fina bikaraktärer ger oss många roliga scener. I slutändan är Wedding Crashers hysteriskt rolig och en komedi att lägga på minnet denna sommar.
Wedding Crashers

Postat under: Filmer