Utflyktsdagen!

När då denna fjärde dag kom hade vi på förhand bokat en utflykt till bland annat Aspendos och Side. Vi åkte i en liten buss tillsammans med en reseledare som verkligen var jättebra! Han pratade betydligt bättre engelska än de flesta andra turkar vi hade träffat på och förklarade och skojjade oss igenom hela dagen. Vi spendera närmare 40 mil i bussen men under dagen fick vi se en himla massa fina grejjer.

Vi besökte Side som är en 2000 år gammal by fulld med reliker och ruiner från denna tid. Man kunde se hela staden precis som den såg ut bland ruinerna, som även rymde en amfiteater. Efter detta åkte vi till ett vattenfallsområde liknande den i Plitvice, fast i mycket mindre format. Det var gott att gå runt där bland vattenfallen i all värme! Nästa stopp var en gammal akvadukt, även denna 2000 år gammal. Vi fick det berättat för oss att hela 5000 slavar dog under de 12 år det tog att konstrukera denna väldiga byggnad!

Vi gjorde även ett stopp på en juvelerarfabri/affär där man kunde se hur tillverkningen av dessa ädelstenar går till. Hela stället flödade i lyx och det varr glasmontrar med smycken i 50.000 – 80.000 kronors klassen överallt. Visst var hantverken otroligt fina, men man kan ju inte direkt säga tt vi var spekulanter på något speciellt! Med på denna bussresa var för övrigt en kopia av Ali G! Vi skojjade rätt friskt om honom ända tills han pratade lite med oss…. på svenska 🙂 Tur att vi inte var så otrevliga i pratet och att han inte hörde oss! hehehe…

Utflyktsdag

Utflyktsdag

Utflyktsdag

Postat under: Hemma