Turbolångt pass

Ikväll hade jag det sista av de ordinarie passen i kvällskursen Webbproduktion med grafiska verktyg, och vilket pass det blev! Jag har visserligen varit med om långa pass förut, men detta tog priset. Vi hade två 10-minuters raster men bortsett från det pratade jag konstant mellan 17 och 21! Det är nytt personligt rekord, speciellt när tanken från början är att föreläsningsdelen bara skall hålla på tills strax för 19 🙂

Passet sammanfattade liksom lite grann och jag gjorde från scratch en sajt med en filmdatabas där man kan listan, lägga till, ändra och radera filmer ur en databas. Dessutom styrs programmet av en flashfilm som uppdaterar en iframe med information. Inga tabeller eller liknande 90-talspåhitt användes.

Att tillverka en sådan sajt är i sig inget fantastiskt ovanligt, men för att göra allting på 3,5 timmar och dessuom förklara vad man gör så att studenterna kan göra om det var i mitt tycke inte så illa!

Detta var den sista riktiga föreläsningen i den här kursen och nästa gång, som infaller om två veckor, ska studenterna själva presentera de webbplatser de har tillverkat under kursens gång. Jag hoppas på att få se en hel del bra sajter då!

Nedan är en liten screenshot på hur sajten jag tillverkade ikväll ser ut.
Sajt

Postat under: Jobbet