Skrubba tak

Jag slet rätt ordentligt både på måndag och tisdag. Mina föräldrar byggde om sitt hus för 5 år sedan och det var dags att snygga till taket nu. I två hela dagar har jag likt Spindelmannen kravlat runt på deras tak och skrubbat med en skurborste och en hink med klorin och såpa.

Att använda sig av såpa när man skrubbar tak har ju fördelen att det det blir rent och fint men nackdelen är ju ganska uppenbar! Det blev ordentligt halt på taket, men som tur var hade jag ett ordentligt rep runt mig som satt fast i skorstenen. Den räddade mig mer än en gång!

En annan lustighet ned att skrubba tak är att om man som jag gjorde det utan tröja på sig får man en alldeles härlig solbränna! Armar och ansikte har nog fått lite brunaktig färg, men ryggen är såklart fullständigt RÖD. Att man aldrig lär sig? Jag ser ut som de i Apoteket-reklamen för solskydd på ryggen nu!

Efter att ha skrubbat tak i två dagar insåg jag något tragiskt som antagligen alla nerdar inser lite då och då; Min 66-åriga pappa har betydligt bättre kondition än vad jag har! Själv har man inte ansträngt sig ordentligt fysiskt på ett bra tag medan farsan för jämnan håller på att grejja med såna här jobbiga grejjer! Nåpgon gång borde jag ju gå om honom i kondition, hoppas att den dagen snart kommer!

Tak 1

Tak 2

Postat under: Hemma