Promenad i stan

Denna tredje dag i Turkiet var det dags att utforska till vilket ställe man kommit så vi spenderade hela dagen med att gå runt i stan. Alanya delas av en spetsig stor klippa och på denna klippa har man för ett par tusen år sedan byggt upp ett slott med en stor stadsmur omkring. Av detta återstår nu bara ruiner men det är kul att titta på sådant. Det är både långt och högt upp som dessa ruiner ligger, men vi kände oss väl lite sportiga och bestämde oss för att använda apostlahjästarna i det fina vädret.

Det blev en ordetligt promenad och man kunde se att staden och vattnet nedanför oss kom allt längre bort. Efter att ha nästan promenerat ihjäl oss stannde vi till på en fin restaurang som var byggt i den branta bergssluttningen. Den var gjord i 4 etage och utsikten var helt magnifik! Strax efter detta var vi nästan helt slut och vi gjorde det kloka valet att åka taxi resterande biten upp till slottet.

Promenade runt däruppe i slottet tog inte så hemskt lång tid och där uppe var utsikten super! Man kunde se hur långt som helt åt alla håll! Klipporna ner var mycket branta och vi gick bland annat runt till en gammal avrättningsplats där man hade avrättat folk genom att helt enkelt slänga dem utför klipporna. Det var nog inget trevligt sätt att sluta sina dagar på, men man hade åtminstone en härligt utsikt den sista minuten i livet!

Promenad i stan

Postat under: Hemma