Ny hårddisk

En positiv aspekt med att få nyjobbdator om man dessutom är lite nerd (jo, jag vet om det) är följande: min gamla jobbdator var ju trots allt 6 år gammal och hade inte alla de nya finesserna vi idag tar för givet. För att kunna njuta av en trevlig jobbdator köpte jag (för egna pengar) en ny hårddisk, mer minne och en DVD-brännare till jobbdatorn. Den nya maskinen har ju såklart alla dessa komponenterna redan så det var bara att ta hem allt.

Minnen vet jag faktiskt inte riktigt var jag skall göra av just nu men de kommer nog att tillsammans med DVD-brännaren att åka i mina föräldras dator när jag har grävt ner en CAT-kabel mellan deras hus och syrrans för att dela bredband. De kommer att behöva lite mer pulver i sin dator då skulle jag tro.

Hårddisken jag hade över satte jag in i min filserver här hemma. För er som undrar innehåller filservern såklart bara backuper av dokument jag själv har skrivit och musik jag själv gjort; inget annat. (rofl!) Att kopiera 100Gb data är aldrig roligt. Lät den stå på över natten men gav såklart en felaktig flagga på kommandoraden så den hade bara kopierat över halva disken i natt. Den står på och tuggar för fullt nu och kommer nog att vara klar någon gång sent ikväll.
HÃ¥rddisk

Postat under: Teknik