Kvällskursen är slut!

Ett långt skolår börja snabbt närma sig sitt slut. I torsdag hade jag för sista gången min kvällskurs Webbproduktion med grafiska verktyg. Sista gången på den kursen skall studenterna visa upp de alster de har tillverkat under kursens gång. När de skulle presentera sin första webbplats, den med en filuppladdning, var jag måttligt imponerad av flera av webbplatserna och satte upp ribban lite till den andra uppgiften, och det var bra det. Den andra uppgiften gjorde studenterna hemskt mycket bättre! Flera av studenternas webbplatser var både lättnavigerade, fritänkande och snygga.

En av mina studenter valde att göra sin uppgift strikt objektorienterat! Hans lösning var verkligen vacker som en tavla och koden var bitvis rena poesin! HAn har visserligen hållt på att programmera ganska länge, men det känns alltid så skönt att se hur en del studenter lägger ner otroligt mycket energi på något. Inte bara går in för att klara uppgiften, utan snarare går in för att lära sig något nytt. En annan lösning var väldigt snyggt gjord och där hade studenterna valt att presentera olika ikoner för de uppgifter som fanns att tillgå för varje person i adressboken, som uppgiften bestod av. Mycket vackert!

Postat under: Jobbet