Jag har sorg

Jag fick ju som bekant en ny jobbdator men insåg inte då vilka problem det skulle ställa till med. Kajsa, teknikern, ringde idag och sa att hon ville ha tillbaka min gamla jobbdator. Vi på datavet är ju såklart inte som andra och klarar oss på en enda dator direkt! Min gamla dator, en Dell GX150, har inte använts som desktopdator på flera år. Det är den maskin som jag har som webbserver som kör denna blog, min jobbsajt, kära gnorpen.com, min personliga sajt, majbjorn.com och många, många fler.

Datorn kallar jag för kirk, efter den legendariska kaptenen i Star Trek, och det är minsann inte den första datorn som heter kirk. Redan under min tid på Karlstads universitet hette min server kirk. Kirk är dessutom min databasserver och hemkatalog. Det har tagit mig åratal att fixa iordning den korrekt, och nu vill Kajsa ha den tillbaka. Detta får inte hända.

Jag sa hur ogärna jag ger upp den men som backup skall jag höra runt lite om någon har en annan maskin jag kan köra mina webbgrejjer på. Missförstå mig inte; det är inte så att mina sajter kommer att gå i graven eller så, ny maskin kan jag alltid få tag på, men det är ju bara så jobbigt att behöva installera om allting och dessutom känns det lite som att ge upp en kär vän och lämna den till otrevliga studenter som bara kommer att installera Yahoo Toolbar på den!
Ledsen

Postat under: Jobbet, Sajter, Teknik