Ja ä inte bitter (2006)

Dvd:n innehåller en mängd sketcher, de flesta riktigt riktigt bra. Visst finns det vissa mindre lysande delar, men genomgående är det ytterst roligt. Som några absoluta favoriter kan nämnas Fred Asp som med sin iller Göran besöker Allsång på Skansen,
den klockrena tolkningen av Mick Jagger, den slående likheten med Peps Persson och naturligtvis dalmasen Tony Rickardsson från idrottsgalan varifrån uttrycket ” Ja ä inte bitter” kommer. För mig var dock höjdpunkten en sketch som jag aldrig sett förut kallad ”ambassadören” med rollfiguren Johan Lindström. Den var hysteriskt rolig och väldigt genomarbetad vilket jag tycker är ett signum för komikern Gustafsson. Inget lämnas åt slumpen.

Man får absolut inte missa att kolla under bonusmaterialet på denna dvd då det innehåller en mängd sketcher med bland annat Bertils jultips vilka är bland de roligaste på hela filmen.

Nackdelen med att se en dvd fullproppad av roliga sketcher är dock att det blir urvattnat efter ett tag. Något man skulle garvat ihjäl sig åt som ett enstaka inslag i ett program på tv blir allt blekare och efter ett tag blir man väldigt kräsen. Ungefär som när man äter en bakelse, hur god den än är i början får man för mycket efter ett tag och blir less helt enkelt. För mycket av det goda gäller även för Robert Gustafsson. Det saknas även något mer variation, det blir lite mycket Tony Rickardsson och mitt hem o min trädgård Bertil. Helhetsintrycket förstörs alltså lite av själva upplägget, inte Roberts prestation som är en solklar tia.

Som en liten parantes kan nämnas att jag precis upptäckte att dvdn:s omslagsbild plåtats av ingen mindre än Bingo Rimér, och ja, det är lättklädda tjejer på.

Robert Gustafsson inbjuder som sagt till stora förväntningar. Och han uppfyller dem helt klart. Han lämnar efter dvdn:s eftertexter en bekräftan på att han antagligen är Sveriges allra roligaste man.
Ja ä inte bitter

Postat under: Filmer