Första dagen i Turkiet

Vi började vår första dag med att delta i ett informationsmöte som Fritidsresor anordnade på Palm Beach Club, den strand där Turkiska mästerskapen i Beachvolleyboll senare i veckan skulle hållas. Det bjöds på lokalt vin och en himla massa info om utflykter och historik.

Därefter gick vi runt lite på stan och stötte på en försäljare som hemskt gäörna ville att vi skulle köpa ”äkta parfym” av honom. Vi prutade ner priset en del och kände oss ganska nöjda till slut men insåg senare i veckan att vi körde med rena gåvo-verksamheten. Efter detta sprang vi till stranden och satte igång att sola och bada. Jag drog på mig en förträffligt lustig solbränna som var helt taggig upptill, men det ordnade upp sig senare under veckan.

Efter badet var det dags för den första annorlunda grejjen: Turkiskt bad! Det var verkligen superhärligt! Man går in i ett rum, helt marmorerat med en stor marmor-bädd i mitten. Runt om denna bädd sitter man på golvet och svettas lite. Det är ganska varmt i rummet. Under tiden man sitter där häller ett par män vatten över en. Man skall under denna process öppna porerna så att tvätten blir bättre. Först blir man ordentligt skrubbat så att huden blir alldeles ren och alla gamla döda hudrester bara försvinner. Därefter lägger man sig på marmorbädden och man blir intvålad och masserad tills man håller på att somna! Efter detta är man som nytillverkad och man går ur rummet och lägger sig i ett bubbelbad ett tag. Efter detta sitter man och vilar och dricker lite kaffe eller te. När vi gick därifrån var kropparna helt wow!

Första dagen

Postat under: Hemma