Tragiskt slut på SM-sagan

Det blev en explosiv inledning på det sjunde semifinalmötet mellan HV 71 och Färjestad. Färjestad gjorde genom Jörgen Jönsson första målet efter bara 17 sekunder. HV 71 chockades, men var inte uträknade. Första riktigt farliga chansen stod Mika Hannula för efter två och en halv minut – men Daniel Henriksson i Färjestads mål räddade. HV 71 kom tillbaka efter den inledande omskakningen, och i periodens sista minuter kunde Andreas Karlsson kvittera på en retur. Stefan Pettersson sköt första skottet mot Henriksson.

I andra perioden var rollerna ombytta. Efter bara tre minuter hade HV gjort två mål. Om Färjestad chockstartade matchen, så tog HV 71 igen den nu. Efter två minuter gjorde Andreas Karlsson 2-1. Efter tre minuter gjorde Martin Thörnberg 3-1 Färjestad var inte utan farliga chanser, och efter tio spelade minuter kunde Rickard Wallin reducera, med Stefan Liv på mage i målburen.

Tredje perioden såg länge ut att bli en transportsträcka till HV-seger. Med fem minuter kvar var det tydligt att inte minst HV 71 trodde det. Färjestad försökte desperat att få till en förlängning och man tog ut målvakten med en och en halv minut kvar att spela – men lyckades ändå inte nå 3-3. Då sattes Henriksson in i målet igen. Och då, med en minut kvar att spela på, lyckades Jonas Höglund få in det efterlängtade målet.

Men det slutade inte där. Med sju knappa sekunder tillgodo satte Rickard Wallin 4-3 och därmed är Färjestad i final i SM-slutspelet. En sorgens dag börjar närma sig slutet, tur att det bara är sport!