Templates och Libraries

Har suttit idag med Dreamweaver och framförallt gjort en del sajter med hjälp av Dreamweavers fantastiska hjälpmedel templates och en annan teknik som heter libraries. Båda dessa är helt fantastiska grejjer att använda sig av när man tillverkar en sajt.

Templates är en inbyggd funktion i Macromedia Dreamweaver som ger dig möjlighet att skapa sidmallar som du sedan använder för att skapa nya (eller uppdatera befintliga) sidor med. Om du uppdaterar Templatessidan kommer alla sidor som är kopplade till den mallen att uppdateras med de förändringar du gjorde. På detta sätt sparar du väldigt mycket tid och din sida blir ett rent nöje att uppdatera.
Med Templates förbereder du din hemsida för uppdateringar via programvaran Contribute som är ett verktyg för personer som behöver uppdatera den befintliga hemsidan ofta, men kanske inte så omfattande utan mer bara text och bilder utan att kunna ett dugg om html eller vad FTP osv är.

Libraries eller ”Library Item” liknar till stort och mycket templates, men medan man använder ett template för att byta utseende eller byta design på en hel sajt använder man libraries för att byta komponenter på sidan. Dessa komponenter kan till exempel vara menyobjekt, grafikobjekt som till exempel logotyper och liknande.
Dreamweaver

Postat under: Jobbet