RSS-nyheter på Gnorpen

Har fixat lite på sidan för alla de som känner att de behöver få reda på alla inlägg så tidigt som möjligt på gnorpen.com. Du kan nu prenumerera på alla inlägg på den sidan i form av RSS-nyheter numera!

RSS är ett sätt att på ett enkelt sätt kunna ta del av alla de nyhetskällor som finns på Internet. Istället för att till exempel surfa till 10 nyhetssajter varje dag, eller flera gånger om dagen, kan man istället prenumerera på dessa sajters nyheter. Dessa nyheter kommer då automatiskt att sändas till dig och du slipper momentet med att surfa dit och läsa nyheterna. RSS har funnits som standard ganska länge, men det är först på senare år som det ökat intresset, mycket tack vare iPod’en, med vilken man kan ladda hem nyhetssändningar och liknande. RSS kan altså användas för vilken typ av media som helst, exempelvis textbaserade nyheter, radiosändningar, TV-sändningar eller PowerPoint-bilder. Nog om detta!

Det var en hel del trixande, jag var bland annat tvungen att lagra en del data i dabasen lite annorlunda för att innehållet slutligen skulle bli RSS-validerat och så återstod det gamla vanliga problemet med svenska tecken. Efter ett tag som sagt var detta fixat och Gnorpens besökare kan nu stolt automatiskt få alla inlägg som nyheter i RSS-form.
RSS

Postat under: Sajter