Rättar webbuppgifter

Idag har jag jag suttit och sett över inlämningsuppgifterna i webbkursen jag kör nu. Resultatet hittils är ungefär som det brukar vara; några få lägger mycket energi på det och verkligen har ambitionen att göra något bra. Sedan finns det den andra gruppen; de som gör så lite som möjligt för att få en godkänd uppgift. Problemet är inte nytt och det här kommer inte vara sista gången det blir så här. Flera av dessa studenter har påpekat att de skall göra bättre sidor till nästa uppgift, att det var ont om tid och sånt. Personligen tycker jag inte att mina uppgifter är så tidsödande.

Flera av studenterna har lämnat in sina uppgifter helt utan grafiska komponenter, det vill säga inga bilder, och majoriteten av sidorn jag tittat på har inte fungerat, eller fungerat efter att ha grejjat lite och gissat sig fram. Jag undrar; hur och varför lämnar man in en uppgift som inte fungerar? Kan inte förstå detta!

Jag har själv läst en sån himla massa kurser att jag vet allt om press, tidsnöd och kreativa svårigheter, men det är inget unikt med mig att jag (och de flesta andra) ändå alltid har målet att tillverka något man kan titta tillbaka på med stolthet. Ibland undrar jag hur en del studenter ställer sig det här med att ta stolthet i sitt arbete. Flera av uppgifterna kommer studenterna snabbt att ha glömt men jag är nog den ende som kommer att komma ihåg såna mediokra arbeten under lång tid.

Postat under: Jobbet