Nytt sätt att skriva inlägg

Gnorpen har fått sig sin 1000:e ansiktslyftning. Den här gången hittade jag ett bättre sätt för medlemmarna att skriva inlägg på. Istället för att som nu använda en textruta med ikoner och webblänksknapp som jag har tillverkat själv installerade och konfigurerade jag istället ett program som heter TinyMCE.

TinyMCE är en professionellt utvecklad texteditor helt skriven i JavaScript med en himla massa trevliga funktioner som WYSIWYG-editering och infogning av länkar och bilder. Du kan nu skriva text och verkligen se hur den kommer att se ut genom att i realtid byta typsnitt, textstorlekar och så vidare. Dessutom används tinyMCE i ett flertal stora och professionella system, som till exempel denna blog WordPress, Mambo och en hel drös med andra CMS’er.

För att snajsa till den ytterligare jag jag en hel del energi på att få in extra ikoner som kan användas som smileys, eller emotions som det tydligen skall kallas. Det var ett jädra jobb att få in alla dessa bilder, men till slut belv det väldigt bra. Tyvärr kan ni inte titta på det för man måste vara en äkta member av Gnorpens inre krets för att kunna logga in och skriva inlägg, men tro mig: det är snyggt!
TinyMCE

Postat under: Sajter