Guldet till Färjestad

Efter tre raka finalförluster var det äntligen dags för Färjestad på tisdagskvällen. Via seger över Frölunda med 5-2 tog laget sitt sjunde SM-guld. FBK rivstartade matchen. Redan efter 1.44 fick Tommy Salo släppa in en puck. Fredrik Eriksson fick pucken på benet på en retur och ställde Salo.

Några finalnerver syntes inte hos Färjestads spelare. Fanns det några sådana så försvann de snabbt i matchen. Färjestad styrde och ställdes ute på isen i stort som de själva ville. Frölunda hade anmärkningsvärt svårt att ta sig in i matchen och lyckades inte skapa någon press mot Färjestad mål i den första perioden. När man så drog på sig en dubbelutvisning i mitten av perioden så var det dags igen.

I spel fem mot tre parkerade Färjestad i Frölundas zon. Pelle Prestberg spelade ett smart pass rakt genom målgården till Jörgen Jönsson Jörgen Jönsson som slog in 2-0 via Salos mage. På egen hand sprätte Jonas Höglund snyggt upp 3-0 och fick publiken att fira guld redan efter 13 minuter. Frölunda reducerade efter en snabb spelvändning. Johan Witehall reducerade till 1-3 framspelad av Tomi Kallio och Jonas Johnson. Det gav göteborgarna visst hopp till andra perioden. Och de spelade upp sig och såg betydligt hungrigare ut i andra perioden men ”Hento” spikade igen i FBK-kassen.

I den tredje perioden kontrollerade Färjestad spelet helt och frustrationen bara ökade hos Frölundas spelare. Det märktes när Joel Lundqvist helt i onödan fällde Daniel Henriksson när han passerade målgården efter 8.01. Det tog bara 15 sekunder in på den efterföljande utvisningen för Mathias Johansson att på ett skott strax innanför blå linjen göra 5-1. En reducering till 2-5, Jari Tolsa, efter 12.51 räckte inte för att Frölunda på allvar skulle komma in i matchen. 3-5 av Tom Koivisto efter 19.01 spelade liksom ingen roll.
FBK

Postat under: Nyheter