Film om Trollhättan

I jobbet kom jag över en film om Trollhättan på DVD. Den ska köras publikt på en konferens vi har om ett par dagar. För att vara säker på att tekniken med att visa upp film ska fungera vill jag naturligtvis ha minst en backup-plan i bakfickan, annars blir det som det brukar så fort man blandar in datorer 🙂

Jag använde ett nytt program som heter SimpleDivX som på ett otroligt smidigt sätt komprimerar en DVD till XviD eller DivX. Jag valde att göra en Xvid (såklart) och det tog 2-3 timmar tror jag att köra igenom den med bra och bibehållen kvalite. Filmen i sig hade tre kapitel med svenskt, engelskt och tyskt tal på var sitt kapitel. För att dela denna film i tre delar använde jag ett annat smidigt program som heter AVI Splitter.

Det var inte så länge sedan man behövde en hel hög med program så fort man skulle göra något som hade med omkodning eller DVD att göra. Utvecklingen på den fronten har verkligen gått framåt med en underbar fart! Visst tar det ett tag att komprimera till Xvid, men det är ju bara för att det är kvalite man är ute efter. Annars kunde man ju gjort en snabbkomprimering med en sämre codec. Jag är nöjd! Ska man lägga ut den på Pirate Bay nu eller???

Postat under: Jobbet