Bloodrayne (2006)

Action/Skräck från 2005 med bla Kristanna Loken, Ben Kingsley och Michelle Rodriguez. Baserad på dataspelet med samma namn.

I 1700-talets Rumänien lever Rayne, en dhampir (hälften mänsklig, hälften vampyr) för att hämnas sin fars (Kagan, vampyrernas kung) våldtäkt på modern. Två vampyrjägare, Sebastian och Vladimir, från Brimstone Society övertalar henne att arbeta tillsammans med dem för sin sak.

Det här är en film av Uwe Boll som blivit något av de värdelösa filmernas okrönte konung. Detta är den första filmen jag sett av honom och eftersom mina förväntningar var så låga, så blev jag inte så besviken på den här filmen. Det ständiga röda filtret känns billigt och slagsmålsscenerna som är så spektakulära i spelet förstörs i filmen genom frenetiskt klippande och närgångna kameravinklar. Ingen vidare story alls att tala om och det är en gåta för mig hur en skådespelare som Ben Kingsley ens kunde tänka tanken på att ställa upp i den här filmen.

Skådespeleriet är fruktansvärt dåligt och detta är inte p g a skådisarna, även om personer som Michael Madsen, Kristanna Loken, Michelle Rodriguez och Billy Zane knappast har stora registret. Det är bara att de placeras i frukansvärt dåliga scener.

Filmen i sig är väl värd en trea eller så. Den är inte mcyket sämre än 80-tals fantasy filmerna man såg så som Beastmaster och dyl. Man har bara en lägre toleransnivå idag för att man har högre förväntningar. Något man även kan se i hur folk kommer ihåg datorspel.
Bloodrayne

Postat under: Filmer