Ny iMac

Jag går förresten i väntans tider! På en iMac i alla fall:-) I denna vecka borde Mats betälla den nya mumsbiten och sen är det bara att köra på. En hel del program behöver installeras såklart och det är många inställningar som ska göras. Ska bli för jädra gott med ny jobbdator. Macen jag har på jobbet nu är 6 år gammal, så en uppdatering vore trevligt!
Från början hade jag tänkt att installera den nya datorn på ett härligt sätt man kan göra med macar. Man kopplar en sladd mellan dom och säger åt den gamla datorn att bara dumpa över all data till den nya. Datorn är en identiskt kopia av den gamla datorn och hela proceduren tar nån kvart eller så! Kanon! …. fast det finns en hake.
Min nya dator kommer att vara Intelbaserad. Jag ville ha en sådan på grund av alla hastighetsförbättringar som gjorts på den Intelbaserade Macarna och vågar inte lita helt på att alla program funkar lika perfekt om dom inte är optimerade för Intelprocessorn, så därför kommer jag att installera även den nya datorn på det gamla hederliga sättet.

Postat under: Teknik