Bildgalleri

Igår kväll satte jag upp Gallery2, ett program som hanterar bilder på ett mycket bra sätt. Gallery2 liknar till största delen Flickr men nackdelen med Flickr som jag ser det är dels att det ligger på en annan sajt utom min kontroll, och dels de begränksningar som finns i den icke-komersiella versionen av Flickr. Dels är deras bandbredd lite begränsad.

För att komma runt alla dessa hinder satte jag upp ett lokalt bildgarreri på just denna webbserver. Senare igår natt såg jag till att installera och konfigurera ett plugin som fungerar som en brygga mellan min blog och mitt bildgalleri. En stunds grejjande senare var jag på banan igen!

Nu har jag altså fullt ut integrerat bloggen med bildgalleriet och allt fungerar perfekt! Jag resize’ar alla bilder till 500 pixlar i bredd och laddar upp bilderna till album, som jag skapar. Ett album med 30 bilder i denna storlek upptar 1,5 Mb, så lagringsmässiga skäl finns det oxå.

Flickr’s begränsningar i den fria versionen är framförallt att man kan ha max 3 album och bara ladda upp ett visst antal bilder per månad. Den brgränsningen har jag inte nu!

Postat under: Bloggen, Program