Nästan en krash!

Det var riktigt nära faktiskt. Jag har ju fått upp en linuxserver här hemma med lite grejjer på. Problemet var just att det var LITE grejjer på den, detta på grund av att jag bara hade en 20Gb-disk i den datorn för tillfället. Målet var att använda min 200Gb i den datorn så att vi äntligen kunde ha alla mediagrejjer på EN disk istället för att vara utsmetade på 4-5 olika datorer här hemma.

Jag fick låna en 300 Gb disk för att kunna templagra mina filer under tiden jag formatterade om filsyetemet på 200Gb disken och jag hade tänkt att göra detta på linuxmaskinen. Jag satte bara i disken (som var en NTFS-disk) i linuxmaskinen och monterade den. Ka-Blam! MBR’en gick i taket och jag fick slita ett bra tag innan jag fick nåt OS att läsa innehållet på den disken kan jag lova!

I alla fall, det gick bra till slut och nu står disken här stolt och puttrar i min kära linux filserver.

Postat under: Teknik