Databasproblem

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något. Anledningarna är många faktiskt. Jag fick ett problem med min databasserver bland annat. Av någon anledning som jag inte förstår gjordes ingen backup av vissa databaser i mitt skript, trots att skriptet i sig bara dumpar ut ALLA databaser som finns valde den ändå att hoppa över vissa. Några av dem som inte blev backupade var mjbjorn.com’s alla databaser och just denna bloggdatabas. Fram till och med nyår hade dock mitt skript fungerat perfekt så fram till nyår var allt backupat. Från dessa gamla backuper kunde jag återställa det mesta utom mina bloggar som gjorts efter nyår.

Ingen stor fara i och för sig, men det är trist när det händer. Nu är jag i alla fall back-on-track och har all data återställd igen. Det är lika bra att vara på den säkra sidan för jag har hört att min fläkt i databas/webbservern börjar låta lite illavarslande ibland!

Postat under: Sajter