XML-parser till Flash

Skall spendera morgondagen med att hitta lite bra sätt att parsa ut XML-data i Flash. Jag behöver det akut för att kunna tillverka mig en nyhetsläsare till min Flashfilm. Den SAAB-sidan som jag skall göra på flash-kursen skall ju som bekant även innehålla en nyhetsläsare, och jag har valt att vi ska använda oss av Svenska Dagbladets toppnyheter. Det är en riktigt bra nyhetskälla, och det skulle vara spännande att inplementera en läsare för den på vår Flashsida. Lite problem kvarstår dock såklart. Det finns en komponent i Flash som heter XMLconnector, som är smidig att använda för att läsa in XML-filer, men problemet är att denna bara finns i Professional-versionen av Flash. På skolan finns dessvärre bara Educational edition, så jag kan altså inte använda mig av den tjänsten. Känns fånigt att tillverka något som inte kan fungera på föreläsningen utan att jag tar med laptop till C118 och föreläser på den!

Postat under: Jobbet