Plocka dator

Har haft den sedvanliga labben i datalogi där dom plockar isär en dator, kollar in alla komponenter och sedan skruvar ihop den igen. Än så länge brukar det inte vara problem, men nu kommer den svåra biten. Tanken är att studenterna efter att ha plockat ihop datorn skall installera något operativsystem på den, oftast MS-DOS eller någon Linux/BSD-variant. Den delen brukar inte gå nåt vidare, och denna omgång datalogistudenter var inget undantag. Man ska komma ihåg att dessa datorer har varit isärplockade mer än en gång, och det brukar inte vara några milda fingrar direkt som säller ihop det, så även denna gång var det bara någon enstaka som gick att starta 🙂
Problemet är ju naturligtvis att datorerna innehåller en mängd komponenter som helt enkelt gått sönder över årens lopp! Dom ska skriva en rapport om datorkomponenter som ska vara inlämnad till fredag, så då får jag något att göra till helgen oxå!

Postat under: Jobbet