Hade inte tid för Flock

För någon vecka sedan drygt skrev jag här hur fantastisk webbläsaren Flock var. Nu har jag ändrat mig. Visserligen är den bra så till vida att den har massvis med trevliga funktioner för bloggning och integrering av del.icio.us, men efter ett tag såg jag dess nackdelar. I början tyckte jag att det var en trevlig finess att om man t.ex söker efter något i sökfältet börjar den att söka FÖRE man tryckt enter. Nackdelen är att den tycks indexera halva intenet, ja i alla fall alla webbplatser man någonsin besök, för att hitta en eventuell träff.

Mitt internet hemma började gå så vansinnigt långsamt att jag började tro att någon hade hi-jackat mitt trådlösa och ladda film eller nåt. Jag trodde även att det var fel på mina nätverksinställningar, att jag kanske inte kunde köra full duplex och så vidare.

För att testa stängde jag av FLock och startade istället Safari. Plötsligt var mitt internet tillbaka igen! Sökningar var blixtsnabba, webbsidor kom upp direkt när man klickade på länkar och allt var bara bra! Jag tror att jag väntar med att återanvända Flock tills dess att jag har alldeles för snabb dator, för det verkar vara det som ska krävas för att köra Flock. Varför i hela världen stod inte det som systemkrav? ”Processor: Mer än du behöver” eller nåt 🙂

Nu är man i alla fall tillbaka på banan igen med Safari. Har visserligen använt Firefox ett bra tag nu, men det är trevligt att byta webbläsare ibland. Får se hur Camino ser ut nån dag kanske.

Postat under: Program