Flashkursen

Håller fortfarande på att arbeta fram min kära Flashkurs. Löste problemet med Flash och PHP, dessutom löste jag problemet med att kommunicera med en databas med Flash. Jag gjorde ett telefonnummerregister där registret ligger lagrat i en MySQL-databas, och jag använder ett gäng PHP-skript för att låta Flashapplikationen kommunicera med databasen. Det fungerar ganska lysande nu när alla problem är lösta.

Ett annat projekt jag har gjort rör morgondagens pass i Flash. Jag har gjort en sajt om SAAB som blev rätt snygg. För att enklare kunna uppdatera informationen som finns på Flashsidan har jag genom en extern textfil (som kan innehålla vissa HTML-taggar) i runtime laddat in informationen till Flashfilmen. Toksmidigt! Man behöver inte längre kompilera om Flashfilmen bara för att man ändrar informationen. Det är alltid bra att separera information och dess presentation.

Nu ska jag ta det lite lugnt, och imorgon skall jag fortsätta att rätta tentorna från Datasäkerhetskursen före studenterna kommer hit hem med yxorna i högsta hugg!

Postat under: Jobbet