Arbetsbörda

Idag fick jag ett mail från ledningen. Dom har ett projekt där de vill kartlägga den arbetstid som lärare lägger ner på sina kurser, och sökte efter frivillga att vara med. Stefan tyckte att jag skulle vara med på det, och jag funderar allvarligt på att göra det!

Det man ska göra är att man ska plocka ut en av sina kurser, och under en eller två veckor kartlägga hur mycket tid man lägger på den kursen. Man ska ta med allt som är jobbrelaterat och i mitt fall skulle det inte skada att berätta hur jädra mycket tid som man lägger ner på kurser! Som bekant är jag väldigt noga med att resultatet efter en kurs skall vara så nära perfekt det bara går, så därför lägger jag ner en otrolig mängd tid på kurserna.

Bäst vore det visserligen om denna undersökning börjat tidigare med tanke på Flashkursen. Jag fick 160 timmar för den kursen, men den tiden hade jag spenderat på den redan efter en vecka med tanke på all planering och sånt. Jag uppskattar att jag spenderar ungefär 50-80 timmar i veckan bara på den kursen, och som en del har sagt till med är det alldeles för mycket, men jag är kanske lite av en perfektionist vad det gäller kurser?

Postat under: Jobbet