Kursen har börjat!

Har precis kommit hem ifrån första passet jag hade i Webbproduktion med Flash-kursen. Idag pratade jag om saker att tänka på när man skall utveckla webbsidor. Problemet med dagens pass var att det riktar sig alldeles för mycket åt hur man tänker när man göra stora sajter, typ Cola-Cola.com eller så.

Jag har en del pass som jag använde förra året på den kursen vad det gäller webbdesign, men jag har bestämt mig för att inte använda ngot av det (i princip) till årets kurs. Det är inget fel på materialet, men det siktar på fel målgrupp tycker jag. Även om det kanske finns någon som får jobb på en stor webbyrå, tror jag ändå att den stora massan behöver mer konkreta ideer om hur de skall göra för att tillverka en ”liten” webbplats.

Skickade dessutom runt en enkät där de fick beräta vilka tidigare erfarenheter de har och vilka förväntningar de har på kursen. Flera av dem har mycket goda erfarenheter och flera av dem behöver nog knappt ens läsa kursen. Visserligen kan även vissa av Flash-proffsen behöva lära sig en del om Photoshop eller design, men nivån på studenterna verkar vara hög. Det är bra!

Postat under: Jobbet